Skip to content

Verwerking van PayPal transacties was nog nooit zo makkelijk!

Gebruik je Exact Online voor je boekhouding? En biedt je PayPal aan als betaalmogelijkheid? Dankzij onze koppeling wordt het verwerken van PayPal transacties een fluitje van een cent.

PayPal is wereldwijd de meest gebruikte online wallet, met meer dan 184 miljoen actieve gebruikers. Ook in Nederland wordt PayPal steeds meer gebruikt als betaalmiddel. Jaarlijks worden in Nederland namelijk ruim 4 miljoen online aankopen betaald via PayPal. PayPal is niet alleen makkelijk en veilig, maar ook snel. Dit is een reden voor steeds meer webshops, ticketplatforms, reisbureaus en marktplaatsen om deze betaalmethode aan te bieden.

Maar een extra betaalmethode aanbieden, betekent vaak ook extra werk in de boekhouding: importeren van betalingen en transacties, omzetten van valuta en het uitzoeken van bedragen in transactiekosten en transactiebedragen. Veel andere betaalmethodes konden al automatisch verwerkt worden in Exact Online, maar betalingen via PayPal nog niet. Daarom heeft Databrydge een koppeling tussen PayPal en Exact Online gebouwd. Zo kun je als ondernemer toch alle moderne, populaire betaalmethodes aanbieden en verkoop stimuleren zonder dat jij en/of je accountant er extra veel tijd mee kwijt zijn.

Wat doet deze koppeling precies?

De koppeling haalt iedere nacht alle PayPal-transacties van de afgelopen dag op. Dit gebeurt automatisch. Vervolgens zorgt de koppeling ervoor dat de opgehaalde transacties verwerkt worden als journaalpost in een bankdagboek in Exact Online. Ook dit gebeurt automatisch. Daarbij worden transactiebedragen en transactiekosten gesplitst als afschriftregels. Dus ook dat kost geen extra tijd. Je kunt PayPal-transacties dus op dezelfde eenvoudige manier verwerken als transacties van andere bankkoppelingen die Exact Online heeft.

Voordelen PayPal - Exact Online koppeling

  • Geen manuele handelingen meer
  • Volledig automatisch
  • Dagelijkse import
  • Verwerking op dezelfde manier die je gewend bent van andere bankkoppelingen
  • Ondersteuning van meerdere valuta
  • Zelf omschrijving instellen voor optimale aflettering
  • Importeer transacties tot 3 jaar terug
  • Geen extra tijd, wel een extra betaalmethode
  • Gecertificeerd door Exact Online!

Wil jij ook tijd besparen met boekhouden?

Op alle koppelingen zijn onze algemene voorwaarden en privacyvoorwaarden van toepassing.